MYSTERIET OM JENNY (2021)

Kriminalassistent Ringgaard fra Københavns Politis Drabsafdeling er udbrændt og i sorg efter sin kones alt for tidlige død. Den 62-årige politimand bliver opfordret til at søge en nyoprettet landbetjentstilling i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig.

Her finder han et lille, harmonisk samfund med venlige og hjælpsomme indbyggere, og da Ringgaard tilfældigt møder den smukke alternative behandler Lærke Frost, opdager han, at han for første gang siden hustruens død fatter interesse for en kvinde igen. Alt er dog ikke idyl, og den nye landbetjent må snart sande, at også små byer kan rumme grumme hemmeligheder. 

Ringgaard bliver af byens særling opfordret til at kigge nærmere på sagen om Jenny Laursen, der forsvandt sporløst for tyve år siden – og da en ganske ung kvinde pludselig meldes savnet, får han en uhyggelig mistanke: Gemmer den lille, søvnige havneby på noget så sjældent som en dansk seriemorder?

Mysteriet om Jenny er første bind i serien om landbetjent Ringgaard og Kongsvig. 

Bogen kan købes hos: https://byensforlag.dk/vare/mysteriet-om-jenny/

 

SKRÆDDEREN FRA BAGDAD (2021)

Da en irakisk familie bliver dræbt på en parkeringsplads ved Ishøj Strand, kommer Rasmus Berg og Drabsafdelingen på deres hidtil vanskeligste opgave. Er der tale om en terrorhandling, om højreekstremisme eller skal sandheden søges et helt andet sted?

Drabsafdelingen får assistance fra PET i efterforskningen, som trækker tråde tilbage til Saddam Husseins regime i Irak. Efterretningstjenesten mere end antyder, at drabene kan have forbindelser til Islamisk Stat. 

Under jagten på de skruppelløse gerningsmænd rejser sig snart endnu et spørgsmål. Hvad indeholder den attachétaske, som hovedofret konstant bar rundt på?

Vil det lykkes Rasmus at løse mysteriet, inden gerningsmændene kræver nye ofre?

Skrædderen fra Bagdad er femte bind i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen. 

Bogen kan købes hos: https://byensforlag.dk/vare/skraedderen-fra-bagdad/

 

FRA MURMANSK TIL STILLEHAVET (2020)

Da Tyskland den 9. april 1940 besatte Danmark, var Axel Emil Martin Woythal netop ankommet til Skotland for at hente en last kul med fragtskibet Lifland. Derfor kom han i allieret krigstjeneste fra den første dag. 

Da han vendte tilbage den 9. marts 1946, havde Axel været med til at evakuere engelske soldater fra Dunkirk i 1940, torpederet på Nordatlanten i konvoj mod Murmansk i 1941, jagtet af ubåde i Det Indiske Ocean i 1942, bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943, fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944 og udsat for Kamikaze-angreb ved Ny Guinea i 1945. 

Fra Murmansk til Stillehavet er en biografisk skildring af en dansk sømands historie under Anden Verdenskrig.

Bogen kan købes hos: https://byensforlag.dk/vare/fra-murmansk-til-stillehavet/

 

UNDER NORDLYS (2019)

En voldtægt og et drab på en lille pige bringer Rasmus Berg til den sydgrønlandske by Qaqortoq.

Snart bliver byens enspænder fundet indebrændt i sit hus, og rygterne begynder at svirre. Er han gerningsmanden til det bestialske drab, og havde han nu fået som fortjent? Kræfter i lokalsamfundet insisterer på, at sagen er opklaret og vil have Rasmus til at rejse hjem, men han er ikke overbevist. 

Da endnu en lille pige forsvinder, må Rasmus igen kaste sig ind i den hæsblæsende jagt på en snu og beregnende gerningsmand.         

Når Rasmus at løse gåden, inden pigen bliver dræbt og nye ofre kommer til?

Under Nordlys er det fjerde bind i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen.   

Bogen kan købes hos: https://byensforlag.dk/vare/under-nordlys/

 

I KRIG MED POLITIET (2018)

Korrupte og narkotikapåvirkede politifolk. Hyppige Taleban-angreb. Nedskydning af skolebørn. Vejsidebomber. Sager om seksuelle overgreb på drenge. Henrettelser på åben gade. 

Men også venskaber og mødet med en spændende og fremmedartet kultur. 

I Krig Med Politiet er kriminalassistent og krimiforfatter Arne Woythals øjenvidneberetning fra dagligdagen i Helmand-provinsen i Afghanistan. Her fungerede han i 2012 som mentor for kriminalpolitichefen i byen Gereshk. 

Arne Woythal var en del af POMLT-enheden under Den Britiske Kampgruppe i den internationale ISAF-styrke.

POMLT-enheden i Helmand betragtes som den farligste mission, dansk politi nogensinde har deltaget i.

Bogen kan købes hos: https://byensforlag.dk/vare/i-krig-med-politiet/

 

GRIBBENE FRA SOFIA (2018)

I Skovlunde findes en ældre kvinde død, og alt peger i retning af et kynisk hjemmerøveri. Da den ene af de to formodede gerningsmænd bliver anholdt i Sofia, må Rasmus Berg og hans makker Solmaz Pakzad rejse ned for at hente ham.

Men efter fundet af et gammelt brev bliver Rasmus og Solmaz pludselig involveret i en større sag om international narkotikahandel, der snart udvikler sig til en hæsblæsende jagt igennem Sofias gamle bykerne, og hvor det indimellem kan være svært at vide, hvem der jager, og hvem der bliver jaget. 

Vil det lykkes for Rasmus og Solmaz at slippe levende fra de mørke kræfter i Sofia?

Gribene fra Sofia er den tredje krimi i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen. 

Bogen kan købes hos: byensforlag.dk. 

DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE (2017)

Kriminalassistent Rasmus Berg og hans nye makker, Solmaz Pakzad, bliver kaldt ud til en død mand i et S-tog ved Ishøj St. Det ligner ved første øjekast en narkoman, der er død af en overdosis, men noget peger også på drab.

Kort efter bliver en lastbilchauffør fundet skudt i sit hjem i Vallensbæk, og senere bliver to danske mænd anholdt på grænseovergangen mellem Holland og Tyskland med 25 kg. hård narkotika i en sportstaske.

Rasmus, Solmaz og resten af Drabsafdelingen sættes endnu en gang på en hård prøve, hvor de arbejder om kap med hensynsløse bagmænd, der ikke synes at sky nogen midler for at fremme deres sag. 

Den Hollandske Forbindelse er den anden krimi om Rasmus Berg og Drabsafdelingen, som bygger på forfatterens mangeårige erfaring med personfarlig kriminalitet. 

Bogen kan købes hos: byensforlag.dk

DE DRÆBTES ADVOKAT (2016)


Maskerede røvere begår et groft, væbnet røveri i Lokalbanken i Herlev. Kriminalassistent Rasmus Berg og hans kollegaer i Drabsafdelingen bliver sat på sagen, men efterforskningen går trægt. Og nye sager kommer hele tiden til. En ung mand bliver dræbt i Bagsværd, derefter følger et selvmord i Hareskoven, og snart bliver en hjemløs skudt på Søborg Torv.

Presset på Drabsafdelingen vokser. Er der en sammenhæng imellem de tre drab? I jagten på svaret bliver Rasmus Berg også personligt involveret, da en ukendt mand ringer og truer hans datter på livet. Sideløbende med det krævende opklaringsarbejde forsøger han at holde liv i drømmen om at møde kærligheden.

De Dræbtes Advokat er første krimi om Rasmus Berg og Drabsafdelingens realistiske opklaringsarbejde.

Bogen kan købes hos: byensforlag.dk

MORD PÅ BESTILLING (2018)

Forlagets beskrivelse:

I denne samling hårrejsende krimifortællinger udfordrer vi for alvor forfatterne og deres skrivevaner ved at fratage dem kontrollen med tre afgørende plotelementer: motiv, gerningssted og mordvåben.

I efteråret 2017 afholdt Byens Forlag en konkurrence på Bogforum: ”Giv os dit bedste krimiplot”, hvorpå vi overlod de otte mest origi­nale bidrag til forfatterne og deres grumme fantasi. Det er der kommet en række skæve, sjove og ikke mindst uhyggelige for­tællinger ud af, som med garanti er lidt anderledes end de krimier, du normalt læser.

Bogen kan købes hos: byensforlag.dk

MORD PÅ DIN FERIE (2017)

Tag med forfatterne ud i det danske sommerland, hvor der er garanteret sol, sommer og … MORD.

Kom med i sommerhus og i Sommerland Sjælland. Til koncert på Gæstgiveren på Bornholm. På Stranden. Ind til hovedstaden og rundt i resten af Danmark. Alle stederne gemmer på en makaber hemmelighed, der venter på at blive opklaret.

MORD PÅ DIN FERIE er tredje bog i en serie, hvor krimiforfattere skriver med afsæt i et på forhånd planlagt benspænd. Den her gang at novellen skulle foregå på et feriested i Danmark.

KRIMIFORTÆLLINGER AF.

Einar & Berg, Lotte Petri, Lone Theils, Kim Juul, Eva Maria Fredensborg og Arne Woythal.
 
Bogen kan købes hos: byensforlag.dk